HELIOSEAL F

Helioseal F е светлосно полимеризирачки, бело обоен
залевач за фисури кој ослободува флуориди. Флуоридите
овозможуваат зголемување на отпорноста на емајлот
преку промоција на реминерализацијата и инхибиција
на деминерализацијата, редукција на дентален плак и
антибактериски ефект.
Индикации: Запечатување на кавитети, пукнатини, фисури и
Foramina Caeca
Предности: Оптимални својства за влажна работна средина.
Едноставна и лесна проверка на ретeнцијата. Ослободува
флуориди.
Придобивки за тимот во ординацијата:
• Ефикасна заштита од кариес
• Безболно лекување
• Долгорочно зачувување на трајни заби
пакување: 1,25 мл.
шифра: 558519

Title

Go to Top